Pixel Buds Pro review: Google’s geweldige AirPods Pro-rivaal voor Android | Google

GDe nieuwste Pixel Buds-oordopjes van Google hebben de “pro”-behandeling gekregen, met beter geluid, ruisonderdrukking, multipoint Bluetooth en een comfortabeler ontwerp dat is gericht op Apple’s AirPods Pro, maar dan voor Android-gebruikers.

De Pixel Buds Pro kost £ 179 ($ 199 / A $ 299) en zit boven de £ 100 Pixel Buds A-serie van het bedrijf als het nieuwe topmodel van Google. Ze werken met elk standaard Bluetooth-apparaat, inclusief pc’s en iPhones, maar hebben speciale functies die zijn ontworpen voor Android.

Ze zijn groter dan de oordopjes uit de A-serie, maar hebben een even onopvallend en sympathiek uiterlijk dat niet ver uit je oor steekt. Een gladde plastic dop met subtiele “G”-branding is het enige dat mensen zien als ze in je oor zitten.

De stevigere, steelvrije body van de Buds Pro is ontworpen om in de concha van je oor te passen zonder druk uit te oefenen op een van de delicate delen. Foto: Samuel Gibbs/The Guardian

De oordopjes worden op hun plaats gehouden met een traditionele siliconen tip, waarvan drie maten in de doos worden meegeleverd. Ze voelen veilig en comfortabel aan om te dragen, zelfs voor langere periodes zonder het “aangesloten” gevoel van sommige vergelijkbare modellen, maar een gebrek aan stabiliserende vleugel maakt ze minder geschikt voor oefeningen.

De gekleurde dop is aanraakgevoelig voor een reeks zeer effectieve gebarenbedieningen. Tik eenmaal om te pauzeren of af te spelen, tweemaal en driemaal om nummers over te slaan of houd ingedrukt om ruisonderdrukking in of uit te schakelen. Veeg ook naar voren en naar achteren voor volumeregeling, wat zeer welkom is. De muziek pauzeert wanneer je een oordopje uithaalt en hervat wanneer je het terugplaatst.

De open behuizing van de Pixel Buds Pro toont de oplaadpinnen aan de binnenkant.
De kiezelvormige behuizing laadt volledig op via Qi wireless of USB-C in 70 minuten. Het gladde witte plastic voelt prettig aan, maar neemt gemakkelijk vlekken en verkleuringen op. Foto: Samuel Gibbs/The Guardian

De Buds Pro gaan tot zeven uur mee met ruisonderdrukking, wat langer is dan veel rivalen. Ze klikken magnetisch in een flip-top batterijhouder, die gemakkelijk in een zak kan worden opgeborgen en de oordopjes iets minder dan drie keer kan opladen voor een totaal van 20 uur afspeeltijd. Een vijf minuten snel opladen van de oordopjes voegt een uur luisterplezier toe.

Specificaties:

  • Connectiviteit: Bluetooth 5, SBC, AAC

  • Batterijduur: zeven uur (ANC) plus maximaal 20 uur met koffer

  • Afmetingen en gewicht koffer: 63,2 x 50 x 25 mm; 50g

  • Afmetingen en gewicht oordopjes: 23,7 x 22 x 22,3 mm; 6,2 g elk

  • Waterbestendigheid: oordopjes IPX4 (spatwater); behuizing IPX2

  • Maat bestuurder: 11 mm

  • Case opladen: USB-C, Qi draadloos

Goed geluid en ruisonderdrukking

De Google Pixel Buds Pro-oordopjes in de palm van een hand.
De 11 mm drivers van de Pixel Buds Pro produceren een groots geluid met veel detail en veel bas. Foto: Samuel Gibbs/The Guardian

De Buds Pro zijn de best klinkende oordopjes van Google tot nu toe. Ze produceren superhelder geluid met een uitstekende scheiding van tonen, zelfs op complexe tracks. De bas is nauwkeurig en pittig en bereikt de diepste noten, middentonen zijn afgerond en hoge tonen zijn behoorlijk gedetailleerd, en klinken geweldig in de meeste muziekgenres.

Ze zijn vrij baszwaar en kunnen in sommige nummers een beetje te clean klinken, zonder een beetje rauwe energie in grunge, maar ik denk dat de meesten ervan zullen genieten. De volume-EQ versterkt lage en middentonen voor een betere balans bij lagere volumes. Google belooft later dit jaar via updates een volledige equalizer en ruimtelijke audio toe te voegen voor meeslepend filmsurroundgeluid.

Over het algemeen zijn het uitstekende oordopjes die een stapje verder gaan dan het dagelijkse luisteren, en net niet het allerbeste van Sennheiser en Sony.

De ruisonderdrukking is op dezelfde manier in staat, waardoor het meeste lage gerommel, het weggeluid en dat van fans wordt verminderd, en de prestaties van Apple’s AirPods Pro worden geëvenaard. Ze zijn niet zo capabel als de beste van Sony en worstelen meer met hogere tonen zoals toetsenbordkliks, maar zijn over het algemeen nog steeds erg goed. Ze hebben een beetje last van windgeruis en hun omgevingsbewustzijnsmodus is goed, maar niet zo natuurlijk klinkend als de beste.

Ten slotte was de gesprekskwaliteit erg goed, het klonk natuurlijk en helder, zelfs in rumoerige omgevingen, hoewel er een klein beetje achtergrondgeluid van de straat in het gesprek kroop.

Connectiviteit en instellingen

De Pixel Buds-app met instellingen en bedieningselementen op een Pixel 6a-smartphone.
De Pixel Buds-app op Android verwerkt instellingen en updates, toont het batterijniveau op de oordopjes en hoes en andere stukjes. De app is echter niet beschikbaar voor iPhones of iPads. Foto: Samuel Gibbs/The Guardian

De Buds Pro zijn standaard Bluetooth 5-oordopjes, die de standaard SBC- en AAC-audioformaten en Google’s Fast Pair met Android ondersteunen. Ze kunnen in mono worden gebruikt, wat handig is voor oproepen, en ondersteunen naadloos schakelen tussen gekoppelde apparaten. Ze ondersteunen multipoint voor gelijktijdige verbinding met twee apparaten, zoals een telefoon om te bellen en een laptop voor muziek.

Ze hebben het nieuwe automatische audio-schakelsysteem van Google dat de Buds Pro verbindt met een van je Android-telefoons of -tablets die een oproep beantwoordt of media afspeelt. Het werkt niet met pc’s, Macs of andere apparaten, dus multipoint is over het algemeen handiger.

Google Assistent

De bovenkant van een Pixel Buds Pro-oordopje in de oplaadcassette met het Google 'G'-logo.
Houd het ‘G’-logo ingedrukt of zeg ‘Hey Google’ om de spraakassistent op te roepen, maar alleen met een Android-telefoon. Foto: Samuel Gibbs/The Guardian

Google Assistant is een andere geavanceerde functie die alleen werkt met Android. Houd een van de oordopjes ingedrukt of gebruik de wekzin ‘Hey Google’ om uw meldingen of berichten te laten lezen, antwoorden te verzenden, het afspelen van muziek te regelen, het volume aan te passen, u aanwijzingen te geven vanuit Google Maps, realtime vertaling uit te voeren met Google Translate en andere taken.

Duurzaamheid

Google geeft geen verwachte levensduur van de batterij, maar deze zou meer dan 500 volledige oplaadcycli moeten meegaan met ten minste 80% van de oorspronkelijke capaciteit. Zoals de meeste draadloze oordopjes, kunnen de Pixel Buds Pro niet worden gerepareerd, waardoor ze uiteindelijk wegwerpbaar zijn.

De behuizing bevat gerecyclede zeldzame-aarde-elementen. Het bedrijf publiceert milieueffectrapporten voor sommige van zijn producten, maar niet voor oordopjes. Het zal oude apparaten gratis recyclen.

Prijs

De Google Pixel Buds Pro kost £ 179 ($ 199 / A $ 299) in verschillende kleuren.

Ter vergelijking: de Sony WF-1000XM4 kost £ 199, Sennheiser Momentum True Wireless 3 kost £ 219,99, Beats Fit Pro kost £ 199, Apple AirPods Pro kost £ 239, Samsung Galaxy Buds Pro kost £ 149, Jabra Elite 7 Pro kost £ 199 , Bose QC Earbuds kosten £ 209,95 en Samsung Galaxy Buds 2 kosten £ 99.

Vonnis

Met de Pixel Buds Pro heeft Google eindelijk Bluetooth-oordopjes genageld.

Ze zijn comfortabel, klinken geweldig en hebben solide ruisonderdrukking, en de batterij gaat maar liefst zeven uur mee. De bedieningselementen zijn uitstekend, net als de zak in zakformaat. Ze hebben handige functies zoals multipoint-connectiviteit voor meer dan één apparaat tegelijk en een goede gesprekskwaliteit.

Hoewel sommige flitsendere functies beperkt zijn tot Android – ik zou het niet aanraden om ze te kopen als je niet in de eerste plaats een Android-telefoon gebruikte – de basis werkt net zo goed met pc’s en iPhones als je een combinatie van apparaten hebt.

Ze worden verslagen op het gebied van geluidskwaliteit en ruisonderdrukking door de allerbeste, maar voor alledaagse oordopjes zijn de Pixel Buds Pro geweldig en ondermijnen ze ook qua prijs de beste rivalen.

Je kunt de oordopjes niet repareren of de batterij vervangen, waardoor ze uiteindelijk wegwerpbaar worden en ze een ster verliezen.

Voordelen: geweldig geluid, effectieve ruisonderdrukking, lange batterijduur, zeer comfortabel, goede behuizing, geweldige bediening, snel koppelen, multipoint, mooie Google Assistant-functies met Android.

nadelen: Geen hoogwaardige Bluetooth-audioformaten, geen app voor platformonafhankelijke instellingen, wachten op updates voor EQ en ruimtelijke audio, gemakkelijk markeren van behuizingen, geen stabilisatorvleugels voor oefening, niet te repareren.

Het Google Pixel Buds Pro-hoesje wordt geopend en toont de sleuf voor een van de oordopjes.
Magneten zorgen ervoor dat de oordopjes op de juiste plaats in de case passen en het deksel sluit met een bevredigende klik. Foto: Samuel Gibbs/The Guardian

Andere beoordelingen

Leave a Comment