Time-out van Clock Watchdog op Windows repareren

Het is nooit leuk om een ​​bluescreen-fout op uw Windows-pc te krijgen. Dus, hier is hoe u Clock Watchdog Timeout op Windows kunt repareren.

Je zou kunnen denken dat je systeem klaar is als je een blue screen of death (BSOD)-fout krijgt bij het opstarten van je pc. Maar er is geen reden tot paniek.

Een Clock_Watchdog_Timeout BSOD-fout heeft betrekking op een probleem tussen uw systeem en de CPU-communicatie. Het is een proces op systeemniveau dat ‘systeemonderbreking’ wordt genoemd, wat normaal gedrag is. Als uw systeem echter te lang in de onderbrekingsfase blijft, krijgt u een blauwschermfout.

U kunt het probleem oplossen door eenvoudig opnieuw op te starten, of er zijn mogelijk aanvullende stappen voor probleemoplossing nodig vanaf de opdrachtregel. Dus, hier is hoe u Clock Watchdog Timeout op Windows kunt repareren.

Fix Clock Watchdog Timeout op Windows

Start uw pc opnieuw op

De eerste keer dat u een Clock Watchdog Timeout BSOD op Windows krijgt, is de eerste stap om uw systeem opnieuw op te starten en externe apparaten opnieuw in te stellen. Aangezien de BSOD-fout voorkomt dat u de Windows-omgeving betreedt, moet u de fysieke . ingedrukt houden Aanknop gedurende 10 seconden totdat uw pc volledig wordt afgesloten.

Koppel alle randapparatuur los die op uw pc is aangesloten, zoals uw muis, toetsenbord, printer en monitoren. Als u een desktop heeft, plaatst u het RAM, SSD (als u die heeft) en GPU opnieuw en controleert u op losse kabels. Sluit alle externe apparaten opnieuw aan om ervoor te zorgen dat de verbinding solide is. Wacht 30 tot 60 seconden en druk op de Aanknop opnieuw om opnieuw op te starten.

Controleren op Windows-updates

Windows wordt meestal op de achtergrond bijgewerkt; Het is echter mogelijk dat u niet over de meest recente updates beschikt. Een update die in behandeling is, kan bijvoorbeeld de bugfixes bevatten waar uw pc op wacht.

Doe het volgende om updates in behandeling te krijgen:

 1. Klik Windows-toets + I openen Instellingen en selecteer Windows Update.stop automatische updates op Windows 11
 2. Klik op de Controleren op updates knop en installeer alle gevonden updates. Een herstart kan nodig zijn om het proces te voltooien.

Voer het Windows-hulpprogramma voor geheugendiagnose uit

Een geheugenprobleem kan de fout veroorzaken en u wilt deze op fouten scannen. U kunt het RAM-geheugen van uw systeem controleren door de ingebouwde Windows-geheugendiagnose nutsvoorziening.

Ga als volgt te werk om Windows Memory Diagnostic Utility uit te voeren:

 1. druk op Windows-toets + R om de te openen Rennen dialoog.
 2. Type mdsched en klik Oké.Fix Clock Watchdog Timeout op Windows
 3. Wanneer het hulpprogramma Windows Memory Diagnostic wordt geopend, klikt u op de Start nu opnieuw en controleer op problemen keuze.Windows geheugendiagnose opnieuw opstarten en controleren
 4. Uw pc wordt opnieuw opgestart en het hulpprogramma voert een diagnostische scan uit van het RAM-geheugen van uw systeem. Als er problemen worden gedetecteerd, lost het diagnostische hulpprogramma automatisch de gevonden problemen op.windows 11 blijft crashen

Opmerking: Het duurt lang voordat het hulpprogramma wordt uitgevoerd. Als er geen problemen worden gevonden, maar je wilt een second opinion, probeer dan het gratis en open source hulpprogramma memtest86+.

Hardwarestuurprogramma’s beheren

Het bijwerken van uw hardwarestuurprogramma’s kan een lijst met problemen oplossen, waaronder de Time-outfout Clock Watchdog. U zou stuurprogramma-updates moeten ontvangen via Windows Update, maar soms glippen er dingen door. U kunt Windows echter naar een specifiek hardwarestuurprogramma laten zoeken of er zelf een installeren.

Gebruik de volgende stappen om stuurprogramma’s handmatig op updates te controleren:

 1. druk de Windows-toets of klik op de Startknop.
 2. Type Apparaat beheerder en klik op de Configuratiescherm Apparaatbeheer optie onder Beste overeenkomst.Fix Clock Watchdog Timeout op Windows
 3. Controleer de lijst op eventuele gele foutindicatoren. Als u er een vindt, klikt u met de rechtermuisknop op het weergegeven apparaat en selecteert u Stuurprogramma bijwerken uit de menukaart.Fix Clock Watchdog Timeout op Windows
 4. Selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s en laat Windows het stuurprogramma automatisch bijwerken.Fix Clock Watchdog Timeout op Windows
 5. U kunt het stuurprogramma handmatig installeren als de Watchdog-fout aanhoudt en Windows geen stuurprogramma vindt.installeer driver

Voer een DISM- en SFC-scan uit

Het uitvoeren van DISM- en SFC-scan kan de BSOD-fout oplossen. Beide hulpprogramma’s scannen op corrupte systeembestanden en vervangen ze door werkende. EEN Systeembestandscontrole (SFC) scan vindt bestandsfouten en vervangt corrupte bestanden door werkende bestanden die op uw schijf zijn opgeslagen.

EEN Deployment Image Servicing en Management (DISM) scan zal fouten detecteren en corrupte bestanden vervangen door werkende bestanden die rechtstreeks van Microsoft-servers zijn gedownload.

Ga als volgt te werk om SFC- en DISM-scans uit te voeren:

 1. Klik op de Begin knop of druk op de Windows-toets en zoek naar PowerShell.
 2. Selecteer de Als administrator uitvoeren optie aan de rechterkant van de resultaten.Fix Clock Watchdog Timeout op Windows
 3. Wanneer PowerShell wordt geopend, voert u de volgende opdracht uit in de terminal.
  sfc /scannow

  terminal SFC-scannow

 4. Na de SFC-scanhet is een best practice om een DISM-scan – vooral als SFC specifieke bestanden niet kan vervangen.
 5. Rennen PowerShell als beheerder en voer de volgende opdracht uit.
  DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

  DISM Scan Windows 11

Controleer de schijf op fouten

Doorgaans zullen SFC- en DISM-scans de Clock Watchdog Timeout-fout op Windows oplossen, maar het probleem kan dieper gaan. De ramen Chkdsk Het hulpprogramma scant de harde schijf om er zeker van te zijn dat deze vrij is van fouten.

Ga als volgt te werk om een ​​Chkdsk-scan uit te voeren:

 1. Start de PowerShell terminal of Opdrachtprompt net zo Beheerder.
 2. Voer de volgende opdracht uit en druk op Binnenkomen.
  chkdsk /r /f
 3. Het ChkDsk-hulpprogramma zal u vragen om het te laten scannen de volgende keer dat u opnieuw opstart – typ Y en druk op Binnenkomen.chkdsk-opdrachtprompt

De volgende keer dat u uw pc opnieuw opstart, scant het hulpprogramma ChkDsk op eventuele fouten en repareert deze.

Probeer de veilige modus of een schone start

Probeer een schone start in Windows als je niet voorbij de Clock Watchdog Timeout BSOD komt. Een schone start gebruikt minimale opstart-apps en stuurprogramma’s om het besturingssysteem te laden.

Wanneer de schone start werkt, schakelt u apps en services één voor één in totdat u de boosdoener vindt.

schone opstartvensters 11

Als schoon opstarten niet werkt, kunt u Windows 11 opstarten in Veilige modus. Of, als u niet op Windows 11 werkt, start Windows 10 op in de veilige modus.

Wanneer je bij de Geavanceerde opstartoptieszorg ervoor dat u selecteert Veilige modus inschakelen met opdrachtprompt. U kunt de opdrachtprompt starten in de veilige modus door die optie te kiezen en hulpprogramma’s uit te voeren zoals: ChkDsk en SFC en DISME scant.

Opstartinstellingen veilige modus Windows 11

Fix Clock Watchdog Timeout op Windows

Het krijgen van een Windows bluescreen-fout is nooit leuk. Als u echter de Clock Watchdog Timeout BSOD krijgt, zou een van de bovenstaande oplossingen ervoor moeten zorgen dat uw systeem weer werkt.

Het is ook vermeldenswaard dat de fout te wijten kan zijn aan malware op uw systeem. Windows heeft realtime virusbescherming, maar sommige malware kan diepgeworteld raken en niets is 100% effectief. Zorg er dus voor dat u scant op malware met de Windows Security-app. Als er niets wordt gevonden en u wilt een second opinion, probeer dan AVG AntiVirus of Avast.

Als al het andere faalt, kunt u Windows terugzetten naar de fabrieksinstellingen, maar alleen als laatste redmiddel gebruiken. Voordat u Windows opnieuw instelt, maakt u een back-up van alle benodigde bestanden naar een cloudservice zoals OneDrive of een betaalde service zoals BackBlaze. Maak ook een volledige systeemback-up, zodat u uw systeem snel kunt herstellen.

Leave a Comment