Top 10 Apple iOS-functies van 2021

Apple heeft het afgelopen jaar een hoop wijzigingen aangebracht in iOS. Zowel de late ontwikkeling van iOS 14 als de vroege iOS 15 hebben tal van functies die niet noodzakelijkerwijs een fundamentele invloed hebben op hoe we onze telefoons gebruiken (zoals widgets in 2020). Maar zij deed een heleboel verbeteringen aan de kwaliteit van leven uitbrengen die onze telefoons aangenamer en nuttiger hebben gemaakt. Zoveel van deze functies werden zo automatisch alomtegenwoordig in de iOS-ervaring, dat je gemakkelijk vergeet dat dit niet het geval is altijd op deze manier geweest.

Met dat in gedachten ben ik door mijn geheugen gestruikeld om te zien wat er in 2021 is uitgebracht. Hier zijn mijn 10 favoriete iOS-functies en -verbeteringen van het jaar.

10. Verbeteringen in de Podcast-app

Iedereen die een podcast probeerde te volgen in de officiële Podcasts-app weet dat het voor 2021 een hele klus was. Hoewel je zeker favoriete programma’s zou kunnen hebben, kon je geen lijst krijgen met alleen maar de shows die je hebt gevolgd. iOS 14 veranderde dat en vervolgens verbeterde iOS 15 Podcasts nog verder. Kleine verbeteringen, zoals naar de volgende opeenvolgende aflevering gaan in plaats van de laatst uitgebrachte aflevering wanneer je een serie doorwerkt, worden zeer op prijs gesteld.

9. Noodoproepknop indrukken

Hoe graag Apple deze functie ook wilde veranderen, het blijft een feit dat de meesten van ons in paniek op een knop drukken. Dat begrijpend, bracht iOS 15 meerdere keren op de knop drukken terug om automatisch hulpdiensten terug te bellen naar de Sleep / Hey Siri-knop. Voor iedereen die liever wacht, dat is ook nog steeds een optie, kijk maar onder Nood-SOS in Instellingen.

8. Verbeterde app-privacy

Vanaf iOS 14.5 en verdergaand in iOS 15 heeft Apple gebruikers meer controle gegeven over wat apps doen om ze op hun apparaten te volgen. iOS 14 introduceerde de mogelijkheid om een ​​app te vertellen je activiteit niet te volgen nadat je deze hebt gesloten. Nadat werd ontdekt dat apps waren nog altijd Om manieren te vinden om deze schijnbaar duidelijke “stop met mij te volgen”-richtlijn te omzeilen, voegde Apple een app-privacyrapport toe. Dit door de gebruiker geschakelde rapport legt alle activiteiten vast terwijl u uw telefoon gebruikt, zodat u kunt zien welke apps welke gegevens verzenden.

7. Oude contacten

Legacy Contacts is, ondanks de ogenschijnlijk onschuldige naam, een nogal sombere aangelegenheid. Met iOS 15.2 zou je contacten kunnen aanwijzen om op te treden als de erfgenamen van je gegevens nadat je sterft. Wanneer u het proces start, is iedereen in uw familiegroep automatisch beschikbaar voor selectie, maar u hebt de mogelijkheid om iedereen in uw contacten toe te voegen. Je stuurt ze een bericht en ze voegen de sleutel toe aan hun accountinstellingen. Dan hebben ze toegang tot uw gegevens zodra u weg bent. Naarmate onze telefoons meer en meer een onderdeel van ons leven worden, wordt toegang tot de gegevens erop van vitaal belang voor degenen die we achterlaten.

6. Virtuele vaccinatiekaarten

Mocht je het nog niet gemerkt hebben, we zitten nog steeds midden in een pandemie die met de maand besmettelijker lijkt te worden. Het altijd bij u hebben van uw vaccinatiekaart wordt een noodzaak, geen gemak. Om die reden is het een enorm voordeel om uw vaccinatiekaart aan Apple Wallet toe te voegen. De enige reden waarom het niet hoger op deze lijst staat, is omdat staten traag zijn met het adopteren van het nieuwe digitale systeem. Hopelijk wordt de acceptatie de komende maanden breder.

5. Verbeteringen aan de QR-code

Lang geleden in januari van dit jaar bracht Apple een kleine verbetering uit aan een bestaande functie. De camera kon kleinere QR-codes lezen. Het leek destijds oneindig klein, maar gezien hoe QR-codes het onbezongen comeback-verhaal van de Covid-19-pandemie zijn geworden, was het een enorme boost voor de kwaliteit van het leven. We voelen ons allemaal dom om QR-codes te gebruiken, onze telefoons heen en weer te bewegen, proberen de dingen scherp te krijgen, maakte het nog erger. Nu pikken onze iPhones praktisch QR-codes op op de achtergrond van dingen. Het is een goed voorbeeld van de kleine, maar ingrijpende veranderingen die iOS in 2021 heeft doorgemaakt.

4. Gedeeld met jou media

Apple kwam eindelijk tot het besef dat al onze herinneringen slecht zijn en dat we het ons niet kunnen herinneren wie gedeeld wat met ons wanneer. Maar wij doen weet dat het is gedeeld. Apple ging voor het laagst hangende fruit en nam de Gedeeld met mij categorie in de apps Foto’s, Muziek, TV en Safari, zodat we ze snel kunnen vinden wat dan ook het is dat we later wilden verkennen of met iemand anders wilden delen.

3. Focusmodus

Niet storen en slaapmodus waren geweldige innovaties die ons hielpen de tijd terug te winnen van onze telefoons. Focus-modus, geïntroduceerd dit jaar, voegt nog meer bruikbaarheid toe. In plaats van alleen meldingen uit te schakelen, kunt u nu een volledig startscherm maken voor alleen die modus.

Wilt u een fitnessmodus hebben waarin weer-, training- en gezondheidswidgets worden weergegeven, plus uw fitness- en muziek-apps? Maak het en wanneer je de Fitness focus-modus activeert, zal je telefoon transformeren. Je kunt het ook instellen om mensen te laten weten dat je aan het sporten bent (of aan het rijden bent of wat dan ook). En hoewel er verschillende soorten worden aanbevolen, kunt u er ook zelf een maken. Het is een gemakkelijke manier om taakgebaseerde lay-outs te omarmen.

2. FaceTime-oproepen voor iedereen

FaceTime is erg leuk, maar tot dit jaar was het alleen een zaak van Apple. iOS 15 heeft dat veranderd door je een deellink te laten maken waarmee iedereen vanuit hun browser kan deelnemen aan je FaceTime-oproep, ongeacht op welk apparaat ze zich bevinden. Natuurlijk, als je deelneemt aan die FaceTime-oproep vanaf een iOS-apparaat, zijn er allerlei verbeteringen aan oproepen die met het nieuwste besturingssysteem werden geleverd: betere audio, video en realtime schermdeling. Het is net als Zoom, maar meer gericht op het sociale. Apple heeft zelfs Memoji verbeterd, waardoor we meer kledingopties en extra aanpassingen hebben.

1. Interactieve foto’s

Het beste dat Apple dit jaar in iOS heeft gedaan, is tekst in Foto’s interactief maken. En we hebben het niet alleen over het kunnen knippen en plakken (wat op zich erg handig is), maar volledig klikbaar. Nu kunt u op nummers en URL’s in foto’s klikken en direct het nummer bellen of de site bezoeken. Het is erg handig voor websites waar je een beetje informatie wilt kopiëren, maar Safari laat je het om welke reden dan ook niet selecteren. Bovendien voegt de Foto’s-app nu allerlei metadata toe aan je foto’s. Maak een foto van uw huisdier en u kunt op een link klikken die u informatie geeft over het type van het ras waar het het meest op lijkt. Het is op dit moment een beetje een feesttruc, maar ik kan zien dat het in de loop van de tijd een zeer nuttige functie wordt.

.

Leave a Comment