Top 10 manieren om Bluetooth-toetsenbord te repareren die geen verbinding maakt met Windows 11-computer

Hoewel een bedraad toetsenbord een vertragingsvrije typervaring biedt, gaat er niets boven het gemak van het gebruik van een Bluetooth-toetsenbord met uw computer. Het probleem doet zich voor wanneer de computer geen verbinding kan maken met uw Bluetooth-toetsenbord. Als u met hetzelfde wordt geconfronteerd, lees dan verder om te leren hoe u verbindingsproblemen met een Bluetooth-toetsenbord op Windows 11 kunt oplossen.

Je favoriete Bluetooth-toetsenbord met aangepaste toetsen is nutteloos als het geen verbinding kan maken met je computer. Gebruik de onderstaande trucs om het probleem op te lossen voordat u genoegen neemt met een bekabelde verbinding.

1. Controleer het batterijniveau op uw Bluetooth-toetsenbord

De meeste Bluetooth-toetsenborden worden geleverd met een batterijniveau-indicator. Als het een rode LED knippert, heeft uw Bluetooth-toetsenbord bijna geen batterij meer. U kunt de meegeleverde kabel gebruiken om uw Bluetooth-toetsenbord op te laden. De LED-indicator op het toetsenbord geeft aan wanneer het volledig is opgeladen. Verbind daarna het Bluetooth-toetsenbord opnieuw met uw computer.

2. Bluetooth-toetsenbord resetten

Wanneer uw Bluetooth-toetsenbord uit het niets zich misdraagt, kunt u het resetten om het probleem op te lossen. U moet de handleiding van uw Bluetooth-toetsenbord openen en de stappen controleren om het Bluetooth-toetsenbord te resetten.

Elk toetsenbord dat u gebruikt, heeft een ander mechanisme: een speciale schakelaar of een combinatie van toetsen die u samen moet indrukken. We moesten bijvoorbeeld ongeveer vier seconden op de fn + J + Z-toetsen drukken om toetsenbordstoringen op een Keychron K6-toetsenbord op te lossen. Schakel Bluetooth in en maak opnieuw verbinding met uw computer.

3. Schakel Bluetooth in op toetsenbord

Wanneer je overschakelt van een bekabelde verbinding naar Bluetooth, moet je hetzelfde inschakelen op je toetsenbord. Voor hybride toetsenborden die draadloze (Bluetooth) en bekabelde verbindingen ondersteunen, vindt u een fysieke schakelaar op het toetsenbord om Bluetooth in te schakelen.

4. Sluit de Bluetooth-adapter opnieuw aan

Gebruik je een Bluetooth-adapter om een ​​draadloze verbinding op je pc tot stand te brengen? U moet ervoor zorgen dat de adapter correct is aangesloten. U kunt de Bluetooth-adapter tijdelijk verwijderen en weer aansluiten.

Als u nog steeds problemen ondervindt met de Bluetooth-verbinding met uw toetsenbord, sluit u de adapter aan op een andere USB-poort. Uw pc heeft waarschijnlijk vier of vijf USB-poorten om verschillende accessoires aan te sluiten.

5. Investeer in een betere Bluetooth-adapter

Als je een verouderde Bluetooth-adapter (v4.0) op je pc gebruikt, is het tijd om te updaten naar de nieuwste met minimaal Bluetooth 5.0-ondersteuning. Koop een nieuwe Bluetooth-adapter van Amazon en gebruik deze op uw pc. Dat helpt bij het tot stand brengen van een stabiele verbinding tussen uw pc en het toetsenbord.

6. Verwijder andere aangesloten apparaten van uw computer

U kunt Bluetooth-apparaten zoals muis, microfoons, oortelefoons en luidsprekers verwijderen als ze zijn aangesloten op uw Windows 11-pc. Probeer daarna de Bluetooth-verbinding opnieuw tot stand te brengen met een toetsenbord. Hier leest u hoe u opgeslagen Bluetooth-apparaten uit Windows kunt verwijderen.

Stap 1: Open het menu Instellingen van Windows 11 (gebruik de toetsen Windows + I).

Stap 2: Selecteer Bluetooth & apparaat in de linkerzijbalk.

Stap 3: Selecteer een menu met drie stippen naast een Bluetooth-apparaat dat u wilt verwijderen.

Stap 4: Klik op ‘Apparaat verwijderen’.

Stap 5: Selecteer Apparaatknop toevoegen in hetzelfde menu.

Zorg ervoor dat u Bluetooth op uw toetsenbord inschakelt (met voldoende lading) en sluit het aan op uw computer.

7. Schakel tussen apparaten op uw Bluetooth-toetsenbord

Met sommige Bluetooth-toetsenborden kunt u verbinding maken met maximaal drie apparaten tegelijk. Als u zo’n toetsenbord gebruikt, moet u mogelijk op de relevante sneltoets drukken om te schakelen tussen apparaten zoals een tablet, telefoon en computer.

U moet bijvoorbeeld fn +1 of 2 of 3 schakelaars tegelijk indrukken om probleemloos tussen de gekoppelde apparaten te schakelen.

8. Voer de Bluetooth-probleemoplosser uit

Heeft u alleen Bluetooth-problemen met uw toetsenbord of andere apparaten? U kunt een Bluetooth-probleemoplosser op Windows uitvoeren om het probleem op te lossen. Volg onderstaande stappen.

Stap 1: Start het menu Instellingen van Windows 11 en open het menu Problemen oplossen.

Stap 2: Selecteer ‘Andere probleemoplossers’.

Stap 3: Voer de Bluetooth-probleemoplosser uit vanuit het volgende menu.

Zodra Windows de Bluetooth-probleemoplosser heeft uitgevoerd, sluit u uw toetsenbord opnieuw aan.

9. Installeer Bluetooth-stuurprogramma’s opnieuw

Corrupte Bluetooth-stuurprogramma’s leiden ook tot verbindingsproblemen met uw toetsenbord. U kunt het Bluetooth-stuurprogramma opnieuw installeren vanuit het menu Apparaatbeheer.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de Windows-toets om Apparaatbeheer te openen.

Stap 2: Vouw het Bluetooth-menu uit en zoek uw toetsenbord in de lijst.

Stap 3: Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer ‘Apparaat verwijderen’ in het contextmenu.

Stap 4: Bevestig uw beslissing en start uw computer opnieuw op.

10. Gebruik een bekabelde verbinding

Heeft u nog steeds problemen met het verbinden van uw Bluetooth-toetsenbord met een computer? Je hebt geen andere keuze dan voorlopig over te stappen op een bekabelde verbinding (totdat je nieuwe toetsenbord er is).

Krijg wat werk gedaan

Een Bluetooth-toetsenbord dat geen verbinding maakt met een computer kan tot grote overlast leiden. Welke truc heeft je geholpen om de verbinding te herstellen? Deel uw bevindingen in de opmerkingen hieronder.

Leave a Comment