Top 3 manieren om de PDF-bestandsgrootte te verkleinen op Windows 11

Uw PDF-bestanden worden zwaarder met fraaie tekst, afbeeldingen, grafieken en diagrammen. Hoewel u met Gmail en Outlook een PDF-bestand van maximaal 25 MB kunt verzenden, staan ​​sommige toepassingen dergelijke grotere bestanden niet toe. Daarom is het lastig om de bestandsgrootte van de PDF te verkleinen zonder een groot kwaliteitsverlies. Voordat u op zoek gaat naar andere onhandige manieren om de klus te klaren, gebruikt u de onderstaande trucs om de PDF-bestandsgrootte op Windows snel te verkleinen en te verzenden.

Je kunt een PDF-bestand altijd converteren naar PNG en de grootte verkleinen, maar het is niet de meest logische oplossing om het werk gedaan te krijgen. In tegenstelling tot Mac heeft Windows geen Preview-app om PDF’s te openen en te bewerken. Microsoft Edge is de standaard PDF-viewer-app op Windows 11 en het staat gebruikers niet toe de bestandsgrootte te verkleinen. In plaats daarvan moet u vertrouwen op alternatieven van derden om de taak te voltooien. Laten we het over hen hebben.

1. Adobe Acrobat Pro

Adobe Acrobat is een van de beste PDF-editors op Windows. Het maakt deel uit van de creatieve suite van Adobe en u kunt het downloaden op Windows via de onderstaande link. Volg na een succesvolle installatie de onderstaande stappen om de PDF-bestandsgrootte in Adobe te verkleinen.

Stap 1: Open Adobe Acrobat op Windows.

Stap 2: Importeer een van uw PDF-bestanden uit de pc-opslag. Ter demonstratie hebben we een PDF-bestand geopend van 1,1 MB groot. We zullen de compressietool gebruiken om de grootte onder 1 MB te verkleinen.

Stap 3: Selecteer bovenaan Extra.

Stap 4: Scroll naar Optimaliseren en voeg het toe als snelkoppeling.

Stap 5: Het menu ‘Optimaliseer de PDF’ verschijnt bovenaan.

Stap 6: Selecteer Comprimeer PDF en selecteer de gewenste locatie om het gecomprimeerde bestand op te slaan. U kunt het op uw computer opslaan of rechtstreeks uploaden naar de Adobe-cloudopslag om het op elk apparaat beschikbaar te maken.

Het exportproces zal enige tijd duren, afhankelijk van uw PDF-formaat. Bekijk de onderstaande schermafbeelding om het verschil in grootte te zien tussen een origineel PDF-formaat en een gecomprimeerd formaat. Het is nu bijna de helft groter.

Soms wilt u misschien 10-15 bestanden tegelijk optimaliseren. Het handmatig verkleinen van elke PDF-bestandsgrootte kan een vervelend en tijdrovend proces zijn. In plaats daarvan kunt u de onderstaande stappen doorlopen en meerdere bestanden comprimeren met een enkele klik.

Stap 1: Start Adobe Acrobat en open een willekeurig PDF-bestand.

Stap 2: Open het menu Optimaliseren (zie de bovenstaande stappen).

Stap 3: Selecteer de vervolgkeuzeknop naast PDF comprimeren en selecteer Meerdere bestanden comprimeren.

Stap 4: Selecteer de knop Bestanden toevoegen en importeer PDF-bestanden.

Stap 5: Selecteer Acrobat-versiecompatibiliteit in het volgende menu en druk op OK.

Stap 6: Selecteer de bestandsnaamgeving van de doelmap, breng andere vereiste wijzigingen aan en klik op OK.

Stap 7: Het compressieproces wordt gestart en u kunt de live voortgang controleren vanuit het dialoogvenster.

U kunt de doelmap op uw pc openen en de PDF-bestanden in kleine formaten controleren. We zijn erin geslaagd de bestandsgrootte van een PDF te verkleinen van 52 MB naar 13 MB. Adobe Acrobat comprimeerde de PDF netjes en had geen invloed op de tekstkwaliteit.

Adobe Acrobat is een onderdeel van het Adobe Creative Cloud-pakket dat $ 53 per maand kost.

2. Foxit PDF – PDF-formaat verkleinen zonder Adobe Acrobat

Foxit PDF is nog een andere freemium-software die kan helpen de PDF-bestandsgrootte te verkleinen. Natuurlijk moet je het installeren en de gratis versie heeft een paar beperkingen. Als het verkleinen van de PDF-grootte echter op uw agenda staat, werkt het. Volg onderstaande stappen.

Stap 1: Download Foxit PDF van internet.

Stap 2: Open Foxit PDF en start uw gratis proefperiode van 14 dagen. Importeer een PDF-bestand vanaf de pc.

Stap 3: Selecteer Bestand in de linkerbovenhoek zodra u relevante wijzigingen hebt aangebracht.

Stap 4: Open PDF-optimalisatie.

Stap 5: Selecteer Bestandsgrootte verkleinen.

Stap 6: Klik op Huidig ​​bestand. Controleer de compatibiliteit van de PDF-versie.

Stap 7: Selecteer de locatie van het exportbestand in het volgende menu.

Foxit reduceerde een bestand van 50 MB tot 13 MB zonder te zweten. Foxit biedt een gratis proefperiode van 14 dagen en u kunt Foxit Store raadplegen voor meer informatie over het abonnement.

3. TinyWow – PDF-formaat online verkleinen

Niet iedereen geeft de voorkeur aan een betaalde oplossing om de PDF-grootte te verkleinen. TinyWow is een online PDF-editor met veel tools om de klus te klaren. De privacyverklaring van TinyWow is een van de beste die er is. Het bedrijf slaat uw PDF-bestand niet op servers op. Het zal de geüploade bestanden verwijderen en na 15 minuten genereren. Als u van plan bent om vertrouwelijke PDF-bestanden te verminderen, kunt u TinyWow met een gerust hart gebruiken.

Stap 1: Bezoek TinyWow op internet.

Stap 2: Selecteer het menu Comprimeer PDF-bestandsgrootte.

Stap 3: Upload het bestand vanaf uw pc.

Stap 4: TinyWow comprimeert het bestand en toont u het percentage en de verkleinde bestandsgrootte ten opzichte van het origineel.

Stap 5: Druk op de knop Downloaden om het bestand op te slaan of klik op de pijl-omlaag om het via Google Drive te uploaden.

Beheer uw PDF-bestanden als een professional

Adobe Acrobat blijft de beste manier om de PDF-bestandsgrootte op Windows te verkleinen. Om dit slechts een keer te doen, kunt u Foxit PDF gebruiken om een ​​PDF-bestand te comprimeren. TinyWow is een ideale webgebaseerde oplossing om de PDF-bestandsgrootte gratis te verkleinen op Windows.

Leave a Comment