Top 6 manieren om het voorbeeldvenster te repareren werkt niet op Windows 11

In Windows 11 kan het voorbeeldvenster van de bestandsverkenner u een glimp van een bestand geven zonder het te openen. U kunt het voorbeeldvenster gebruiken om een ​​glimp op te vangen van afbeeldingen, video’s, documenten en meer. Heel handig om de momentopname van het bestandstype te zien voordat u het opent.

Soms kan het voorbeeldvenster sommige obscure bestandstypen niet detecteren. Het ergste is dat het voorbeeldvenster mogelijk niet alle miniaturen van uw bestanden toont. Gelukkig zijn er enkele trucs voor het oplossen van problemen om het voorbeeldvenster weer normaal te maken. Dus laten we ze eens bekijken.

1. Schakel het voorbeeldvenster in

Als het voorbeeldvenster ontbreekt in Verkenner, is het mogelijk uitgeschakeld. Hier leest u hoe u het terug kunt krijgen op uw Windows 11-computer.

Stap 1: Druk op de Windows-toets + E om Verkenner te openen.

Stap 2: Klik bovenaan op het menu Beeld, ga naar Weergeven en vink de optie Voorbeeldvenster aan.

Het voorbeeldvenster verschijnt aan de rechterkant van het Verkenner-venster. U kunt door een map bladeren en een bestand selecteren om er een voorbeeld van te bekijken.

Het voorbeeldvenster verschijnt mogelijk niet als het Verkenner-venster te smal is. U moet de vensterweergave maximaliseren om het beste uit het voorbeeldvenster te halen.

2. Controleer de opties van de bestandsverkenner

Terwijl het voorbeeldvenster is ingeschakeld, werkt het mogelijk niet normaal als de handlers niet zijn ingeschakeld. Deze handlers zijn verantwoordelijk voor het weergeven van de alleen-lezen stijlmomentopname van het bestand dat u selecteert. Hier is hoe het te doen.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Verkenner in de lijst.

Stap 2: Klik op het menupictogram met drie stippen bovenaan en selecteer Opties.

Stap 3: Schakel in het venster Opties voor bestandsverkenner naar het tabblad Weergave en vink het selectievakje ‘Voorvertoningshandlers in het voorbeeldvenster weergeven’ aan.

Stap 4: Haal het vinkje weg bij ‘Altijd pictogrammen weergeven, nooit miniaturen’. Druk vervolgens op Toepassen gevolgd door OK.

Start daarna File Explorer opnieuw en kijk of het probleem zich nog steeds voordoet.

3. Start Windows Verkenner opnieuw

Windows Verkenner is een cruciaal proces dat de grafische gebruikersinterface (GUI) biedt voor verschillende Windows-hulpprogramma’s, waaronder Verkenner. Als het proces problemen ondervindt, werken bepaalde functies, zoals het voorbeeldvenster, mogelijk niet meer. U kunt dergelijke problemen oplossen door het Windows Verkenner-proces eenvoudig opnieuw te starten.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start of druk op de Windows-toets + X om het menu Hoofdgebruiker te openen en Taakbeheer te selecteren.

Stap 2: Zoek Windows Verkenner op het tabblad Processen. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Opnieuw opstarten.

De taakbalk verdwijnt een paar seconden voordat hij weer verschijnt. Controleer daarna of het voorbeeldvenster werkt.

4. Tweak prestatie-opties

Met de geavanceerde systeeminstellingen in Windows 11 kunt u visuele effecten, geheugengebruik, processorplanning, enz. wijzigen. Als u eerder een van deze opties hebt aangepast om prioriteit te geven aan prestaties, werkt het voorbeeldvenster mogelijk niet meer. Hier leest u wat u kunt doen om het te repareren.

Stap 1: Open het menu Start en klik op het tandwielvormige pictogram om de app Instellingen te starten.

Stap 2: Scrol op het tabblad Systeem omlaag om Over te selecteren.

Stap 3: Klik op Geavanceerde systeeminstellingen.

Stap 4: Klik op het tabblad Geavanceerd op de knop Instellingen onder Prestaties. Hierdoor wordt het venster Prestatie-opties geopend.

Stap 5: Selecteer ‘Aanpassen voor beste weergave’ gevolgd door op Toepassen en Ok te klikken.

5. Voer een systeembestandscontrole (SFC)-scan uit

Bepaalde Windows-functies werken mogelijk niet correct als sommige systeembestanden van uw pc beschadigd zijn of ontbreken. U kunt een SFC-scan (System File Checker) uitvoeren om dergelijke beschadigde systeembestanden op Windows te detecteren en te repareren.

Stap 1: Druk op de Windows-toets + S om het zoekmenu te openen en typ Terminal in de doos. Klik met de rechtermuisknop op het eerste resultaat en selecteer Als administrator uitvoeren.

Stap 2: Typ de volgende opdracht in de console en druk op Enter.

sfc /scannow

SFC scant alle beveiligde systeembestanden en als er fouten worden gevonden, krijgt u instructies om deze te herstellen.

Nadat de scan is voltooid, start u uw pc opnieuw op en kijkt u of het voorbeeldvenster werkt.

6. Reset de instellingen van de bestandsverkenner

Als niets werkt, kunt u als laatste redmiddel de instellingen van de Verkenner opnieuw instellen. Hier is hoe het te doen.

Stap 1: Open het zoekmenu, typ Opties voor bestandsverkenneren selecteer het eerste resultaat dat verschijnt.

Stap 2: Klik op het tabblad Algemeen op de knop Standaardwaarden herstellen.

Stap 3: Schakel vervolgens over naar het tabblad Weergave en klik op de knop Standaardinstellingen herstellen. Druk vervolgens op Toepassen gevolgd door OK.

Start Verkenner hierna opnieuw en het voorbeeldvenster zou moeten werken zoals voorheen.

Voorbeeldbestanden bekijken op Windows

Het is geen geheim dat Verkenner niet het meest betrouwbare hulpprogramma op Windows 11 is. Dergelijke problemen met het voorbeeldvenster zouden u echter niet moeten dwingen elk bestand te openen om de inhoud ervan te bekijken. Als u de bovenstaande oplossingen doorloopt, kunt u het voorbeeldvenster op Windows 11 in een mum van tijd repareren.

Leave a Comment