Top 7 manieren om WhatsApp voor pc te repareren werkt niet op Windows 11

Hoewel je via een webbrowser toegang hebt tot WhatsApp, gaat er niets boven de native app-ervaring. Ondanks regelmatige updates is WhatsApp voor Windows nog verre van perfect. Het duurt te lang om te openen, verbreekt vaak de verbinding en synchroniseert uw berichten niet op verschillende apparaten. Als je problemen ondervindt bij het verbinden met je favoriete mensen omdat WhatsApp niet werkt op Windows 11, kunnen we je helpen.

In dit bericht hebben we een lijst samengesteld met tips voor het oplossen van problemen die WhatsApp op Windows 11 moeten helpen oplossen. Laten we ze dus zonder meer bekijken.

1. Forceer WhatsApp sluiten

WhatsApp werkt mogelijk niet als sommige app-processen die op de achtergrond worden uitgevoerd, problemen ondervinden. Dus misschien wil je WhatsApp op je pc sluiten en een nieuwe start geven.

Druk op Ctrl + Shift + Esc op uw toetsenbord om Taakbeheer te openen. Klik op het tabblad Processen met de rechtermuisknop op WhatsApp en selecteer Taak beëindigen.

Open WhatsApp opnieuw op je pc en probeer het opnieuw.

2. Controleer de internetverbinding

Een trage of fragmentarische internetverbinding kan ook problemen geven met WhatsApp op je desktop. Probeer een paar webpagina’s te laden of voer een snelle snelheidstest uit op uw pc om uw internetverbinding te testen. Als internet in orde lijkt, gaat u verder met de onderstaande oplossingen.

3. Toestaan ​​dat WhatsApp op de achtergrond wordt uitgevoerd

Als WhatsApp niet de benodigde toestemming heeft om op de achtergrond te werken, kan het geen meldingen verzenden of uw berichten synchroniseren totdat u de app opent. Om dit te voorkomen, moet je WhatsApp op de achtergrond laten draaien. Hier is hoe het te doen.

Stap 1: Open het menu Start en klik op het tandwielvormige pictogram om de app Instellingen te starten. Als alternatief kunt u ook op de Windows-toets + I drukken om hetzelfde te bereiken.

Stap 2: Gebruik het linkerdeelvenster om naar het tabblad Apps te navigeren. Klik op Geïnstalleerde apps in het rechterdeelvenster.

Stap 3: Scroll naar beneden om WhatsApp in de lijst te vinden. Klik op het menupictogram met drie stippen ernaast en selecteer Geavanceerde opties in het volgende menu.

Stap 4: Gebruik onder Machtigingen voor achtergrondapps het vervolgkeuzemenu om Altijd te selecteren.

Start WhatsApp opnieuw om een ​​nieuwe sessie te starten en controleer of deze op de achtergrond kan worden uitgevoerd.

4. Controleer app-machtigingen

Net als elke andere app heeft WhatsApp een paar machtigingen nodig om naadloos te werken. Als je WhatsApp bijvoorbeeld eerder de toegang tot de camera of microfoon van je pc hebt geweigerd, kan het zijn dat je problemen hebt om verbinding te maken via gesprekken of het verzenden van spraakberichten. Hier leest u wat u kunt doen om het te repareren.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Geïnstalleerde apps in het menu dat verschijnt.

Stap 2: Zoek WhatsApp op de lijst. Klik op het menupictogram met drie stippen ernaast en selecteer Geavanceerde opties in het resulterende menu.

Stap 3: Gebruik de schakelaars onder App-machtigingen om alle machtigingen in te schakelen.

Start de app opnieuw om te controleren of het probleem aanhoudt.

5. Afmelden en inloggen

Soms zijn de meest effectieve oplossingen die die te simpel lijken om waar te zijn. Als je problemen met WhatsApp alleen optreden als gevolg van een tijdelijke storing, kun je proberen uit te loggen en weer in te loggen. Hier is hoe.

Stap 1: Open WhatsApp op je pc. Tik bovenaan op het menupictogram met drie stippen en selecteer Uitloggen.

Stap 2: Klik op Uitloggen om te bevestigen.

Stap 3: Open WhatsApp op je iPhone of Android. Tik op het menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Gekoppelde apparaten in het menu dat wordt geopend.

Stap 4: Tik op de knop ‘Een apparaat koppelen’ en gebruik de camera van je telefoon om de QR-code op je pc te scannen.

6. Repareer of reset de app

Windows wordt geleverd met een mechanisme om een ​​app te repareren zonder gegevens te verliezen. Dus als de bovenstaande oplossingen niet werken, kun je WhatsApp repareren of resetten met behulp van de onderstaande stappen.

Stap 1: Klik op het zoekpictogram op de taakbalk of druk op de Windows-toets + S om het zoekmenu te openen. Type WhatsApp in het zoekvak en selecteer App-instellingen.

Stap 2: Scrol omlaag naar het gedeelte Reset en klik op de knop Repareren.

Als het probleem bestaat, zelfs als u de app repareert, kunt u proberen de app opnieuw in te stellen vanuit hetzelfde menu. Houd er rekening mee dat als u de app opnieuw instelt, al uw berichten en inloggegevens worden verwijderd, waardoor het net zo goed is als het opnieuw installeren van de app.

7. WhatsApp bijwerken

Als u apps niet regelmatig bijwerkt, zullen ze op den duur verouderd raken. Als je problemen met WhatsApp te wijten zijn aan een verouderde app-build, zou het vaker moeten helpen om de app te updaten.

Maak verbinding met WhatsApp

Het is frustrerend wanneer je favoriete berichten-app zonder reden begint te reageren. Een van de bovenstaande oplossingen zou je moeten helpen WhatsApp op Windows 11 te repareren. Als niets echter werkt, kun je overwegen om WhatsApp Web een tijdje te gebruiken.

Leave a Comment