Verbinding maken met verborgen wifi-netwerken op Windows

Uit voorzorg verbergen mensen en organisaties hun wifi-netwerken, vooral als het niet voor openbaar gebruik is. Ze kiezen ervoor om de SSID niet uit te zenden, zodat wanneer mensen hun wifi inschakelen, deze niet verschijnt in de lijst met beschikbare netwerken om verbinding mee te maken. Je beste vriend verbergt misschien zijn wifi-netwerk voor zijn kamergenoot en anderen in zijn gebouw, maar dat sluit jou ook buiten. Deze tutorial laat zien hoe je verbinding kunt maken met verborgen wifi-netwerken via de taakbalk en Windows-instellingen.

Verbinding maken via de taakbalk

Voordat u verbinding maakt met een verborgen netwerk, moet u de netwerknaam of SSID (Service Set Identifier), het type codering en het netwerkwachtwoord weten. Na het verkrijgen van deze informatie van de eigenaar van het wifi-netwerk, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de Windows-taakbalk en klik op het netwerkpictogram.
 1. Scan de lijst met beschikbare netwerken en klik op “Verborgen netwerk”.
 1. Klik op “Automatisch verbinden” en vervolgens op “verbinden”, zodat u dit proces voor dit netwerk niet hoeft te herhalen.
 1. Voeg de netwerknaam toe en klik op “Volgende”.
 1. Voeg de beveiligingssleutel of het wachtwoord toe en klik op “Volgende”.
 1. Wanneer uw pc verifieert en verbinding maakt, verschijnt er een bericht met de vraag of u uw pc vindbaar wilt maken. Kies “Ja” of “Nee”.

Verbinding maken via Windows-instellingen

De volgende stappen bieden een alternatieve methode om verbinding te maken met verborgen wifi-netwerken via de Windows-instellingen:

 1. Ga naar “Instellingen” in het Startmenu of druk op de Winnen + l sleutels.
 1. Klik in de app Instellingen op ‘Netwerk en internet’.
 1. Klik op ‘WiFi’ en vervolgens op ‘Bekende netwerken beheren’.
 1. Klik op “Een nieuw netwerk toevoegen”.
 1. Voeg de netwerknaam, het beveiligingstype en de beveiligingssleutel toe.
 1. Klik op de vakjes met de tekst “Automatisch verbinden” en “Verbinden, zelfs als dit netwerk niet uitzendt”, zodat u dit proces niet hoeft te herhalen.
 1. Klik op “Opslaan” en geef uw pc een paar seconden de tijd om verbinding te maken met het toegevoegde netwerk.

Hoe maak je een verborgen netwerk zichtbaar als je de details van de router hebt?

Om een ​​verborgen netwerk zichtbaar te maken, heb je de inloggegevens op de website van je router nodig. De standaard inloggegevens staan ​​in uw handleiding als u deze niet heeft ingesteld. Je hebt ook de netwerksleutel, SSID en coderingssleutel nodig, die je meestal aan de achterkant/onderkant van de router vindt.

Als je het IP-adres van je router niet kunt vinden, kun je onze lijst met veelvoorkomende routeradressen voor het merk van je router bekijken.

Volg deze stappen nadat u alle benodigde details hebt ontvangen:

 1. Voer het IP-adres van de router in wanneer deze is aangesloten op het netwerk.
 1. Log in op het netwerk en navigeer naar het instellingenpaneel.
Verbinding maken met het verborgen IP-adres van de netwerkrouter
 1. Selecteer ‘WiFi-instellingen’.
Verbinding maken met verborgen netwerk Wifi-instellingen 2
 1. Schakel de optie “Verberg SSID” uit, anders kan uw provider de optie geven om “Broadcast Network Name” in te schakelen, in welk geval u dat moet selecteren. Zorg ervoor dat u deze instellingen opslaat.
Verbinding maken met verborgen netwerkuitzending Ssid 2
 1. Als u deze stappen correct volgt, is uw netwerk-/routernaam of SSID zichtbaar voor anderen. Om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen, kunt u MAC-filtering inschakelen om handmatig de adressen in te voeren die u wilt gebruiken om toegang te krijgen tot uw netwerk.

Veel Gestelde Vragen

Is een verborgen netwerk veiliger?

Nee. Als u uw netwerk verbergt, voorkomt u alleen dat uw router uw SSID uitzendt. Een verborgen netwerk beschermt u niet tegen kwaadwillende hackers die actief op zoek zijn naar verborgen netwerken. Kies voor extra veiligheid een sterk wachtwoord en encryptie zoals WPA3, en als je apparaat geen WPA3 ondersteunt, kies dan voor WPA2.

Is mijn netwerk nog steeds te vinden na het verbergen van het netwerk?

Ja. Uw netwerknaam of ID wordt verborgen, maar niet het netwerk zelf. Draadloze netwerkanalysatoren – zoals Netspot, SolarWinds Wi-Fi-analyse en Acrylic Wi-Fi – kunnen uw netwerk gemakkelijk opsporen en andere gebruikers uw netwerknaam of SSID geven.

Stelt het verbinden met een openbaar Wi-Fi-netwerk mijn apparaat bloot aan hackers?

Ja. Uw pc wordt blootgesteld aan hackers wanneer u een openbaar netwerk gebruikt, omdat de gegenereerde informatie, inclusief uw gegevens, niet-versleuteld is. Tijdens het gebruik van een openbaar wifi-netwerk kunnen cybercriminelen gemakkelijk toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens en deze stelen. Lees ons artikel over ongeautoriseerde aanmeldingen om erachter te komen hoe u kunt zien of iemand anders inlogt op uw Windows-pc.

Afbeelding tegoed: Unsplash. Alle screenshots door Tayo Sogbesan.

Is dit artikel nuttig?

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Onze nieuwste tutorials rechtstreeks in je inbox

Leave a Comment