‘Visual Studio voor Linux?’ Tops Microsoft Q&A-site — Visual Studio Magazine

Nieuws

‘Visual Studio voor Linux?’ Tops Microsoft Q&A-site

Er is geen twijfel over mogelijk: de belangrijkste vraag van gebruikers van Visual Studio is om de IDE op het Linux-besturingssysteem te draaien.

Het laatste bewijs van die bewering is dat “Visual Studio for Linux?” heeft de meeste stemmen gekregen van zo’n 1.790 berichten in de Visual Studio-sectie van de Q&A-site van Microsoft.

Topitems op de Microsoft Q&A-site
[Click on image for larger view.] Topitems op de Microsoft Q&A-site (bron: Microsoft).

Gepost eind 2020 – met opmerkingen die tot deze maand doorgaan – luidt de vraag:

Zal de Linux-gemeenschap Visual Studio op Linux zien draaien, aangezien Microsoft & .NET Team zo hard pushen in de platformonafhankelijke oplossingen? Omdat het een geweldige IDE is met geweldige tools, vragen sommigen van ons zich af of we het op ons favoriete besturingssysteem zullen zien? Ik ben verliefd op het .NET, de verbeteringen en kansen die het biedt. C# is mijn eerste en favoriete taal en ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Hou van alles. Maar ik ben op Linux, als een platform naar keuze (Arch Linux, om specifiek te zijn), en soms mis ik de goede tool VS. Ja, we hebben VSCode, maar de prestaties zijn er niet altijd. En soms presteert het gewoon niet goed genoeg of heeft het niet genoeg functies. Er is al “Visual Studio voor macOS”, overgezet vanuit MonoDevelop. En omdat ze de echte VS IDE gewoon niet bij kunnen houden, zijn ze die verder gaan ontwikkelen. Dus de tien jaar oude vraag blijft. En aangezien .NET 6 alle platforms verenigt, is er een kans dat we het geporteerd kunnen zien? Ik weet zeker dat er ook veel mensen zijn die dit wensen.

Die “tien jaar oude vraag” wordt nog steeds in principe genegeerd door Microsoft, waarbij een medewerker reageert:

Volgens uw beschrijving wilt u Visual Studio voor Linux gebruiken. Maar de Visual Studio IDE is alleen beschikbaar voor Windows. Je zou kunnen proberen om een ​​virtuele machine met Windows te draaien.

Bovendien, voor uw vereiste, is het hier gerapporteerd: Visual Studio voor Linux.

U kunt daar ook uw opmerkingen toevoegen om het proces te volgen, dan moeten we wachten op de reactie van de technici van het productteam. Als er een update is, zal ik die hier ook toevoegen.

De link in de Microsoft-reactie verwijst naar de Developer Community-site van het bedrijf voor het melden van problemen en het aanvragen van nieuwe functies. Het levert verder bewijs dat VS op Linux het belangrijkste verzoek is onder ontwikkelaars, aangezien “Visual Studio for Linux” daar ook het topitem is onder 178.774 Visual Studio-feedbackitems. Het heeft tot nu toe 1.873 stemmen verzameld, ver boven het tweede item, “Kleurgecodeerde tabbladen in Visual Studio”, met 1.118 stemmen op het moment van schrijven.

Topitems op de Microsoft Developer Community-site
[Click on image for larger view.] Topitems op de Microsoft Developer Community-site (bron: Microsoft).

Nog langer geleden gepost (oktober 2018), dat verzoek luidt als volgt:

We hebben veel MS IDE nodig voor Linux, VSCode is erg goed voor front-end, maar we hebben specifieke behoeften in de backend die alleen een IDE kan leveren. Ik begrijp niet waarom VS voor mac al bestaat en voor Linux niets !!

Samen met de 1.873 stemmen (ze waren in totaal 481 in december 2020), genereerde het verzoek 303 reacties, die ook deze maand, bijna vier jaar later, nog steeds binnenkomen.

Een opmerking van vorige maand luidt:

Ik zie dat deze thread al 4 jaar aan de gang is en dat Microsoft geen moeite heeft gedaan om Linux-ontwikkelaars te ondersteunen. Ik gebruik de Visual Studio-community elke dag en al meer dan 5 jaar, maar ik denk niet dat MS de intentie heeft om te porteren naar Linux.

Het is echter jammer, want het is een geweldig product, en het is jammer dat monodevelop niet langer wordt onderhouden.

Maar met een andere opmerking, aangezien er zoveel ontwikkelaars aan Linux werken, zou het niet beter zijn om die krachten te bundelen en zelf een gemeenschapsproject te creëren?

Ik werk al samen met een paar anderen om monodevelop terug te brengen onder een nieuwe naam: DotDevelop. Maar het heeft meer ontwikkelaars nodig om het compatibel te maken met de nieuwste linux-versies en .net core-versies.

Sommige opmerkingen op beide sites stellen de JetBrains Rider IDE voor als alternatief, samen met nog veel meer die suggereren om de op open source gebaseerde Visual Studio Code-editor en andere opties voor gebruik op het open source-besturingssysteem te gebruiken. De MonoDevelop IDE van de Xamarin-mensen dook ook op als alternatief.

Dat kan zijn omdat het draaien van Visual Studio op Linux in principe onmogelijk is, althans volgens meerdere gebruikers van de Developer Community die opmerkingen plaatsten als:

Zoals ik zie, is het bijna onmogelijk om de oude Visual Studio naar Linux te brengen. Het is – net als de ramen – waarschijnlijk een enorme stapel rommelcode. Ze kunnen het niet alleen niet overzetten naar andere systemen – de VS voor Mac is slechts een uitgebreide Monodevelop – maar ze kunnen er zelfs geen 64-bits versie van maken. Het is, net als de verdere ontwikkeling van Windows, een doodlopende weg, maar waarschijnlijk is niemand sterk genoeg bij Microsoft om te zeggen: Ok, we moeten stoppen met het verspillen van middelen om deze door stoom aangedreven technologie te verbeteren en beginnen met het ontwikkelen van een nieuwe IDE, gebaseerd op op VS Code of helemaal opnieuw.

en:

Sterker nog, ik denk dat het gewoon onmogelijk is om VS voor Windows naar Linux over te zetten. Het beste wat ze kunnen doen, is een geheel nieuwe IDE maken en deze Visual Studio noemen. In feite hebben ze het gedaan – behalve een kleine verandering in de laatste stap, omdat ze het Visual Studio Code noemden.

Een oude Quora Reactie naar verluidt van een Xamarin-medewerker doet ook twijfel rijzen over de levensvatbaarheid van VS op Linux:

Visual Studio is Windows IDE en omdat het veel win32 en COM gebruikt en ook in c/c++ is geschreven (vrij grote stukken) en vertrouwt op WPF dat op DirectX vertrouwt, zal het (hoogstwaarschijnlijk) nooit op iets anders dan Windows draaien.

Natuurlijk ontkent Visual Studio voor Mac (ironisch genoeg afkomstig van Xamarin Studio) dat laatste deel.

Van zijn kant zegt de Microsoft-documentatie: “Visual Studio 2022 stelt je in staat om apps voor Linux te bouwen en te debuggen met behulp van C++, Python en Node.js.” Dat staat natuurlijk ver af van het native draaien van de IDE op het Linux-besturingssysteem, zoals Microsoft heeft gedaan voor de macOS met zijn Visual Studio for Mac-aanbod.

Andere voorgestelde oplossingen suggereren emulatie, virtuele machines en andere tijdelijke oplossingen voor VS op Linux, maar niets is naar voren gekomen als een go-to-oplossing. Misschien komt er nooit iets.

Het 2018-item op de Developer Community-site is nog steeds opmerkelijk “Nieuw”, wat betekent “de suggestie is onlangs door u of iemand anders gemeld. Er is nog geen actie op ondernomen. De frontlinie zal een aantal voorlopige controles uitvoeren om er zeker van te zijn dat we kunnen verder gaan. Verwacht binnen ongeveer vijf werkdagen van ons te horen met onze volgende stappen.”

Over de auteur


David Ramel is redacteur en schrijver voor Converge360..

Leave a Comment