Wat u moet weten voordat u de iOS 16-bèta downloadt

Dit verhaal maakt deel uit van WWDC 2022CNET’s volledige berichtgeving van en over Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie.

Appels iOS 16 Software bevindt zich momenteel in de bètafase voor ontwikkelaars na te zijn onthuld op WWDC 2022 in juni. Het nieuwste mobiele besturingssysteem van de iPhone-maker is alleen beschikbaar voor leden van het Apple Developer Program, maar je kunt het nu meteen downloaden als je wilt.

Een van de nieuwe iOS 16-functies die tot nu toe zijn aangekondigd, zijn een opnieuw ontworpen vergrendelscherm voor de iPhone, de mogelijkheid om sms-berichten ongedaan maken of bewerken en verbeteringen aan Apple Maps. En hoewel de upgrade pas in september algemeen wordt uitgebracht, laten we je zien hoe je iOS 16 nu in handen kunt krijgen, zelfs voordat het de openbare bètafase ingaat.

Hoewel het gemakkelijk is om iOS 16 te downloaden en te installeren, moet u er rekening mee houden dat deze prerelease is niet bedoeld voor algemeen gebruik, vooral omdat iOS 16, net als alle bètaversies voor ontwikkelaars, momenteel mogelijk onvoltooide functies heeft. Deze vroege bètaversies zijn bedoeld voor ontwikkelaars, om hen te helpen hun apps up-to-date te houden en tegelijkertijd vroege toegang te bieden tot de nieuwste functies.

Dit is allemaal om dat te verduidelijken Je zou dit waarschijnlijk niet moeten installeren op je hoofdapparaat als je deze versie van iOS 16 echt wilt bekijken, maar misschien in plaats daarvan een reserve-iPhone die nieuw genoeg is om met iOS 16 te werken (de iPhone 8 of nieuwer). Als je deze stappen toch wilt nemen, laten we je ook zien wat je moet doen als je terug moet naar een stabiele versie van iOS 15.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

iOS 16 testen (verzonden berichten bewerken/verwijderen, nieuw vergrendelscherm…


16:22

Als je meer wilt weten over iOS 16, bekijk dan de iOS 16 onthuld tijdens WWDC, hoe iOS 16 een grote make-over geeft aan het iPhone-vergrendelingsscherm en De nieuwe look van Apple Maps die debuteert in iOS 16.

Wat u moet weten voordat u iOS 16 downloadt

Omdat iOS 16 een vroege pre-releaseversie is, zal de software vol bugs en andere problemen zitten.

Opnieuw, als je overweegt iOS 16 te downloaden, doe het dan op een back-up of secundaire telefoon, indien beschikbaar. De problemen met de bètaversie van iOS 16 kunnen je telefoon verlammen en het gebruik ervan bemoeilijken, waardoor telefoongesprekken of sms-berichten worden uitgeschakeld of extreem traag wordt. Als u echter alleen uw hoofdtelefoon of -tablet bij de hand heeft, zorg ervoor dat maak een back-up van uw apparaat op iOS 15 voordat u bijwerkt naar iOS 16. Op die manier heb je de mogelijkheid om terug te keren naar iOS 15 als er te veel problemen zijn met het nieuwe besturingssysteem.

Ook moet je een iPhone 8 of nieuwer om iOS 16 . te gebruiken. De volgende mobiele software-update zal niet worden toegepast op de iPhone SE (2016), iPhone 6S, ‌iPhone‌ 6S Plus, ‌iPhone‌ 7 of ‌iPhone‌ 7 Plus.

Aanmelden voor het Apple Developer Program

De eerste stap om iOS 16 op je iPhone of iPad te krijgen, is je in te schrijven voor het Apple Developer Program als je nog geen lid bent. Als je een iPhone of iPad gebruikt, kun je je als volgt inschrijven:

1. Download de Apple Developer-app uit de App Store.

2. Start de app, ga naar Account en tik op Schrijf nu in.

3. Log in met uw Apple ID-inloggegevens.

4. Lees de verschillende voordelen en instructies door, voer uw persoonlijke gegevens in en scan uw identiteitsbewijs om uw identiteit te verifiëren.

5. Zodra deze informatie is ingediend, moet u uw entiteit kiezen (individueel voor de meeste mensen) en akkoord gaan met de programmalicentieovereenkomst.

6. Betaal ten slotte de Apple Developer-lidmaatschapsbijdrage (met Apple Pay), die $ 99 (ongeveer £ 80 of AU $ 140) per jaar is.

Nadat u de betaling heeft uitgevoerd, wordt u doorgestuurd naar uw accountpagina in de Apple Developer-app. Hier kun je controleren of je nu bent ingeschreven, en je kunt ook de datum bekijken waarop je lidmaatschap volgend jaar afloopt.

Download iOS 16 met een draadloze update op je iPhone of iPad

De eenvoudigste manier om iOS 16 te downloaden is via een draadloze update, zoals je zou updaten naar elke andere nieuwe softwareversie op je apparaat. Hier is hoe:

1. Ga op je iPhone of iPad naar de downloadpagina van het Apple Developer Program, tik op Profiel installeren voor iOS 16 bèta (iPhone) of iPadOS 16 bèta (iPad) en druk op Toestaan.

2. Open vervolgens de app Instellingen, tik op Profiel gedownload en raak Installeren rechtsboven wanneer deze verschijnt. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd en tik vervolgens op Installeren nog twee keer. Uw telefoon moet opnieuw worden opgestart.

3. Zodra je telefoon weer opstart, sluit je hem aan op een stopcontact, zorg je ervoor dat je wifi hebt en ga je naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Als u niet meteen een update beschikbaar ziet, wacht dan een paar minuten en controleer opnieuw.

4. Eindelijk, hit Download en installeer > Installeren en voer uw toegangscode in om uw apparaat bij te werken.

Nadat je telefoon opnieuw is opgestart, zou je toegang moeten hebben tot de nieuwste bètaversie van iOS 16 voor ontwikkelaars.

Download iOS 16 met je Mac

Over-the-air updates vereisen een bepaalde hoeveelheid opslagruimte, en als je die niet beschikbaar hebt, is het gebruik van je computer echt de enige manier om te updaten naar iOS 16 zonder handmatig ruimte vrij te maken.

1. Ga op je Mac naar de downloadpagina van het Apple Developer Program, zoek iOS 16 beta of iPadOS 16 beta en klik op Download afbeeldingen herstellen.

2. Download de iOS-bètasoftwareherstel-image voor uw specifieke apparaat.

3. Verbind vervolgens uw apparaat met uw computer en voer de toegangscode van uw apparaat in of druk op Vertrouw deze computer als daarom wordt gevraagd.

4. Open Finder en klik op uw apparaat in de zijbalk onder Locaties.

5. In het algemeen ziet u naast Software de nieuwste software die op uw apparaat wordt uitgevoerd.

6. Houd de ingedrukt Keuze toets, klik Controleren op Update en kies de iOS 16-bètasoftwareherstel-afbeelding die u zojuist hebt gedownload van de Apple Developer-pagina.

De bètasoftware van iOS 16 wordt op uw apparaat geïnstalleerd. Wacht een paar minuten en wanneer je telefoon opnieuw opstart, zou je toegang moeten hebben tot iOS 16.

Leave a Comment