Zo download en installeer je One UI 5

Software-updates kunnen een van de belangrijkste dingen zijn als het om een ​​apparaat gaat. Aangezien Android 13 zijn stabiele release nadert, is de tijd rijp voor de smartphonemakers om hun aangepaste skins een nieuwe verflaag te geven. Samsung, een van de toonaangevende OEM’s, is ook bezig met het vormgeven van de vijfde iteratie van zijn One UI-software bovenop de nieuwe versie van Android. Zoals vaak het geval is, is het een zware klus om de uitrol van een grote update als One UI 5 bij te houden, dus we zijn er om het je gemakkelijker te maken.

Samsung moet nog een officiële lijst aankondigen van in aanmerking komende Galaxy-apparaten om de Android 13-update te krijgen, maar de verwachting is dat vlaggenschepen van de huidige generatie hun stabiele OTA’s voor het einde van het jaar zullen ontvangen. De Koreaanse OEM heeft het One UI 5.0-bètaprogramma voor de Galaxy S22-serie al gelanceerd en het bedrijf zal waarschijnlijk een handvol andere apparaten in de bètafase brengen, inclusief oudere vlaggenschepen en zelfs enkele mid-rangers, vóór de uiteindelijke stabiele release .

One UI 5.0 Open Beta Hands On: nieuwe functies voor uw Samsung Galaxy-telefoon

Dit artikel zal dienen als de centrale opslagplaats van downloadlinks voor alle Samsung-apparaten die hun officiële Android 13-updates hebben ontvangen in de vorm van One UI 5.0, inclusief zowel de openbare bèta als de stabiele builds.

Navigeer door dit artikel:


Lijst met Samsung-telefoons die Android 13 . hebben ontvangen

Geen van de Galaxy-apparaten nam deel aan het Android 13 Developer Preview-programma van Google. Daarom zullen we voor de eenvoud Samsung’s nomenclatuur van buildbeschrijvingen in de onderstaande index volgen.

Samsung voert zijn openbare bèta-initiatief uit via de Samsung Members-app. Na verloop van tijd kan de OEM het bètaprogramma uitbreiden naar meer regio’s. Daarom wordt eigenaren van Galaxy-apparaten geadviseerd om het bètaschema voor hun regio te controleren door de app te openen en naar het gedeelte ‘Kennisgevingen’ te gaan. U kunt er echter zeker van zijn dat als u de in Duitsland gedistribueerde One UI 5.0-build probeert te sideloaden op uw Europese apparaat vanuit een andere regio, u uw telefoon nog steeds in uw respectieve Europese taal moet kunnen gebruiken, aangezien het in wezen een uniforme EUX-build is.

Dit zijn de apparaten die tot nu toe ten minste één Android 13-build met One UI 5.0 hebben ontvangen. Merk op dat de apparaten alfabetisch zijn gesorteerd op hun winkelnaam.

  1. Samsung Galaxy S22 (r0s/r0q) — Toegevoegd op 08/05/2022
  2. Samsung Galaxy S22 Plus (g0s/g0q) — Toegevoegd op 08/05/2022
  3. Samsung Galaxy S22 Ultra (b0s/b0q) — Toegevoegd op 08/05/2022

Hieronder vindt u downloadlinks voor de openbare bètaversie van One UI 5.0 en stabiele releases. Deze builds worden eerst gesorteerd op apparaatnamen en vervolgens op hun regio’s/SoC-varianten en de release-chronologie.

Met name kun je een firmware die bedoeld is voor een Qualcomm Snapdragon SoC-gebaseerd Samsung Galaxy-model (bijvoorbeeld de Amerikaanse variant) niet cross-flashen op zijn Exynos-aangedreven tegenhanger (bijvoorbeeld de Europese variant) of omgekeerd.

1. Samsung Galaxy S22 (r0s/r0q)

Dhr. Nee. Kanaal, buildnummer en regio Herstel-ROM Odin ROM Toegevoegd op/status Laatst bijgewerkt
Duitsland Voor SM-S901B:
1.1 Eén gebruikersinterface 5.0 Beta 1 (ZVH4) 5 augustus 2022
Zuid-Korea Voor SM-S901N:
1.1 Eén gebruikersinterface 5.0 Beta 1 (ZVH4) 5 augustus 2022

2. Samsung Galaxy S22 Plus (g0s/g0q)

Samsung Galaxy S22 Plus tegen boom

Dhr. Nee. Kanaal, buildnummer en regio Herstel-ROM Odin ROM Toegevoegd op/status Laatst bijgewerkt
Duitsland Voor SM-S906B:
1.1 Eén gebruikersinterface 5.0 Beta 1 (ZVH4) 5 augustus 2022
Zuid-Korea Voor SM-S906N:
1.1 Eén gebruikersinterface 5.0 Beta 1 (ZVH4) 5 augustus 2022


3. Samsung Galaxy S22 Ultra (b0s/b0q)

S pen-functies worden getoond op de Samsung Galaxy S22 Ultra

Dhr. Nee. Kanaal, buildnummer en regio Herstel-ROM Odin ROM Toegevoegd op/status Laatst bijgewerkt
Duitsland Voor SM-S908B:
1.1 Eén gebruikersinterface 5.0 Beta 1 (ZVH4) 5 augustus 2022
Zuid-Korea Voor SM-S908N:
1.1 Eén gebruikersinterface 5.0 Beta 1 (ZVH4) 5 augustus 2022

Knipperende instructies voor één gebruikersinterface 5.0

We hebben een speciale knipperende gids voor Samsung Galaxy-gebruikers, zodat ze eenvoudig OTA-pakketten kunnen sideloaden of de officiële One UI-firmware helemaal opnieuw kunnen installeren. Bekijk de volgende tutorial – vooral de Sideloaden via herstel sectie — om een ​​duidelijk idee te krijgen van hoe de One UI 5.0 OTA ZIP-bestanden te installeren.

Hoe u uw Samsung Galaxy-smartphone kunt bijwerken en officiële firmware kunt installeren

Als u terug wilt naar het stabiele kanaal, moet u de niet-bèta-firmware voor uw model downloaden en een schone flits uitvoeren met Odin. Het concept van een downgrade ROM is hier niet van toepassing.

Merk op dat het bovenstaande meer een generieke reeks knipperende instructies is die over het algemeen van toepassing moeten zijn op elk Samsung Galaxy-apparaat dat er is. Er is echter een mogelijkheid dat er een variatie is die uniek is voor uw apparaat (zoals een carriermodel), dus we raden u ten zeerste aan om uw apparaatforums te bezoeken voor apparaatspecifieke instructies.

Leave a Comment